Hyundai Pavilion, Pyeongchang 2018 – 01
© Asif Khan
Hyundai Pavilion, Pyeongchang 2018 – 02
© Luke Hayes
Hyundai Pavilion, Pyeongchang 2018 – 03
© Luke Hayes
Hyundai Pavilion, Pyeongchang 2018 – 04
© Luke Hayes
Hyundai Pavilion, Pyeongchang 2018 – 05
© Luke Hayes
Hyundai Pavilion, Pyeongchang 2018 – 06
© AKT II

Hyundai Pavilion

Following on from our successful collaboration with Asif Khan to create the MegaFaces pavilion at the 2014 Winter Olympics in Russia, we teamed up once again to create the Hyundai Pavilion for the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea.

To meet Asif Khan’s unique vision, as well as the project’s need for a rapid delivery on a site prone to heavy snowfall, we developed a cost effective structural and façade engineering response using simple, sustainable materials.

Situated within an environment prone to snow, the curved façade will be the main draw for the pavilion, contrasting greatly with its surroundings. Inspired by a starfield, it features a pitch black background studded with spikes holding LEDs. The background was painted on with Vantablack VBx2, a sprayable version of the darkest artificial substance made by man, absorbing up to 99 % of radiation in the visible spectrum by using vertically aligned carbon nanotube arrays.

The structural system consists of prefabricated steel trusses, which could be swiftly assembled on site, and a lightweight steel roof; this provided a robust solution. The façade system was designed as prefabricated timber cassettes with horizontal and vertical Glulam ribs covered with two layers of plywood. This was then spray painted with the Vantablack.

A lighting system was implemented in the form of carbon fibre spikes protruding from the façade; these tubes contained LEDs and were fitted in CNC-routed holes pre-scored in the plywood panels, cantilevering up to three metres from the front. When lit up against the Vantablack these produced the desired starfield effect.

Unique pavilion for the 2018 Winter Olympics in South Korea featuring a façade of Vantablack

LOCATION
Pyeongchang,
South Korea

CLIENT
Hyundai Motor Company

ARCHITECT
Asif Khan

PROJECT VALUE
confidential

COMPLETION
2018