chigwell-school-drama-centre-01

Chigwell School Drama Centre

The project was to provide Chigwell School with a new teaching and performance space.

The structural solution was been carefully considered so as to provide a simple and cost-effective form of construction. The building was constructed out of a series of steel portal frames to create a large internal volume. The buildings were founded on mass concrete strip footings with a suspended beam and block floor providing the ground floor. The first floor level and upper walkway were constructed out of timber joists spanning between steel beams.

Addition of a performance and teaching space to the facilities of Chigwell School in Essex

LOCATION
Chigwell, UK
CLIENT
Chigwell School
ARCHITECT
RHWL Arts Team
PROJECT VALUE
£ 1.4 million
COMPLETION
2004